Sunday, January 19, 2014

Hopeless Romantic...


Guilty as charged!! Мили мои, овој пост излезе многу непланирано, ненадејно и без никаква претходна белешка во мојот планер :) но како што и подолу ќе ви споменам...сите непланирани нешта се многу поубави...и не знам уште колку пати ќе треба да се потсетиме дека треба да живееме во моментот и за моментот!!

И јас таква каква што сум, една безнадежно романтична душа, со големо срце кое мислам некогаш ќе испука по своите рабови, како некоја плишана играчка во рацете на детска невина рака, секогаш кога ќе си одделам време за самата себе - уживам во некој романтичен филм! Па да, ако е за себе - нека биде во целиот свој сјај! И ќе си пронајдам некој филм, ќе ископам некоја стара романтична приказна...или по стоти пат ќе изгледам некој од моите No.1 girly-time movies и ќе се препуштам на емоциите....
Овој пат решив да подарам шанса на некој понов филм и да проверам дали нешто е променето....но се си останува исто...јас сум сеуште истата која се соживува со приказната, која ги обожува ликовите, ја слави љубовта и верува во среќен крај! И на мојот плеер се најде филмот About Time.


И доколку сакате повторно да се вљубите во Рејчел Мек Адамс, доколку сакате да запловите во некој момент од минатото, да се препуштите на спомените...да им дозволите на чувствата да ве обземат и солзите да потечат :) искрено ви го препорачувам. Можеби сме навикнати на сите љубовни филмови со слична содржина и среќен крај....но овој пат дозволете си да извлечете поука...за животот, за моментот, за чувствата и за шансите кои еднаш се живеат, се користат или се губат засекогаш....

До следниот пост, ве оставам да го изгледате овој прекрасен филм...и да започнете да живеете во моментот!!!

Бакнежи,
Марија

No comments:

Post a Comment