Thursday, February 6, 2014

It's a Movie to See


Welcome to America!! Да, долго го чекав овој филм и според trailer-от што го гледав оекував супер филм, динамичен, возбудлив и неизвесен!! Се чудев малку на таа не толку одлична оценка и чекав саматa да пресудам. И што можам да кажам? 
Доколку сакате филм со супер екипа, не толку непозната тематика, по малку предвидлив но сепак доста интересен, ви препорачувам да го погледате The Counselor (2013)

Знаеме дека секогаш некој во пазадина ги влече конците и дека никогаш не е така како што изгледа..но можеби овде ќе се изненадите кој всушност е "главниот". Споменав дека е малку предвидлив..а всушност, како поинаку да се одвиваат работите во Светот на дрогата? Но можеби нема да погодите колкава е моќта на жената и како се работи во позадина. 

И додека се соочуваш со проблеми со парите, се појавува пријател кој нуди бизнис да те извлече... реален, ти ги кажува предностите и маните...но и те уверува дека доколку веќе помислувaш на тој бизнис, воопшто не си тој за кој се се претставуваш..
И кога алчноста ќе те повлече...проблемот е што и кого се ќе повлечеш со себе?
Гладајќи го филмот, секогаш наоѓаш ликови на кои им се воодушевуваш, но и ликови за кои не можеш да заземеш став. 
Почитуван адвокат, влегува во бизнис со дрогата. Од една страна себично ја чува љубовта но од друга страна се бори со чувството за моќ и стабилност.
Преминот од романтични мигови до забави, убиства и валкан бизнис е исто толку динамичен колку и самото дејство на филмот кое се одвива помеѓу Америка, Мексико и Европа.

И доколку сакате да ја занемарите оценката и да погледате не толку воодушевувачки филм, но сепак филм кој нуди доста позната тема на еден поинаков начин, ви препорачувам да одвоите од своето време и да уживате во овој реален Свет.

Бакнежи,
Марија

No comments:

Post a Comment