Saturday, March 15, 2014

I am a woMan
Една недела по големиот ден на жената...и могу денови од мојот последен пост.
Една недела од пружената почит...и еве ме мене, да напишам пост во чест на жената и почитта и љубовта која треба да се има, да се дава секој ден, секој миг.

И можеби сите зборуваме дека не е само тој ден, дека се бунтуваме и бараме права и почит...а сепак само тој ден на Гоолемоо го славиме...и од утре се по старо.
Но, секоја чест на искулучоците кои секој ден се повеќе се наодградуваат! Кои уживаат во секој миг, кои примаат и даваат љубов и нежност секој час, кои се чувствуваат посебно, без никаква причина секој ден.

И славиме што сме жени, славиме за рамноправноста, образованието и виоките позиции. Славиме за можноста живот да подариме. Славиме за љубовта која березервно ја нудиме, која несебично ја делиме. И славиме за почитта која сме ја заслужиле.

И овој пост го посветувам на една изложба на жените, кои ја покажаа својата креативност, своето остро око и умешноста во фотографирање и ни подарија прекрасни фотографии.

Побрзајте и посетете ја изложбата во Домот на Култура "Трајко Прокопиев", до 20-ти Март.
А до следниот пост, славете го своето постоење и уживајте во моќта која ја поседувате!


Бакнежи,
Марија
П.С. Ова е дел од фотографиите од изложбата, остатокот разгледајте го токму таму!